ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ "ΑΘΥΡΜΑ"

Πήγαινε κάτω

25042014

Δημοσίευση 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ "ΑΘΥΡΜΑ"
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (16-17-18 Μαΐου 2014)
Παιχνίδι και Δράμα (Playing and Plays)

Συντονίστρια: η Ann Seymour, Δραματοθεραπεύτρια
Παρασκευή  16  Μαΐου 2014          19.30-21.30
Σάββατο     17    Μαΐου 2014          10.30-17.30          
Κυριακή     18     Μαΐου 2014         10.30-14.30

Το τριήμερο αυτό βιωματικό σεμινάριο θα ξεκινήσει με τη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στο «Παιχνίδι» ως δραστηριότητα στη διαδικασία ανάπτυξης του ανθρώπου και το «Δράμα» ως μια εξωτερική μορφή  έκφρασης των βιωμένων εμπειριών που ξεκινούν από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.
Η κατανόηση αυτής της σχέσης είναι η βάση της Παιγνιοθεραπείας και της Δραματοθεραπείας, γιατί ως θεραπευτές αυτών των προσεγγίσεων αποδεχόμαστε την άποψη ότι όλοι μας έχουμε την έμφυτη ικανότητα για παιχνίδι, ικανότητα που εξελίσσεται σταδιακά σε δραστηριότητες υιοθέτησης ρόλων. Οι άνθρωποι, δηλαδή, έχουμε την ικανότητα να μεταμορφώνουμε τη βιωμένη εξωτερική πραγματικότητα σε μια καινούρια δημιουργία, να δημιουργούμε με άλλα λόγια το «δικό μας Δράμα». Η ικανότητα αυτή  αξιοποιείται με στόχο τη θεραπεία.
Σε αυτό το  εργαστήρι θα δουλέψουμε με τις διεργασίες της θεατρικής-δραματικής διαδικασίας: παρουσία- συμμετοχή, ρόλος- αλληλεπίδραση με άλλους,  συναίσθηση παρουσίας μπροστά σε κοινό. Διεργασίες που αποτελούν τον πυρήνα της δραματοθεραπευτικής πρακτικής. Θα χρησιμοποιήσουμε αποσπάσματα θεατρικών έργων με στόχο  να εξερευνήσουμε τις παραπάνω διαδικασίες που οι ρίζες τους βρίσκονται «στο δράμα- το παιχνίδι της καθημερινής μας ζωής».

Η Anna Seymour είναι Δραματοθεραπεύτρια, επόπτρια και λέκτορας της Δραματοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση της Δραματοθεραπείας στην Αγγλία και διεθνώς και πλούσιο συγγραφικό έργο. Είναι εκδότρια του επίσημου περιοδικού του Βρετανικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών «Dramatherapy”. Θήτευσε στο επαγγελματικό θέατρο και εκπαιδεύτηκε στην εμβιομηχανική με τον Gennadi Bogdanov (Moscow Theatre of Satire), στην  Commedia Dell’ Arte  και πρόσφατα με τον Antonio Fava στην Ιταλία.Τιμή συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α): 170€  και  140€  για σπουδαστές.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ. 210 6921162 και στο  e- mail: info@playtherapy.gr.
ioanna
ioanna
διανοούμενο μέλος
διανοούμενο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 03/05/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης