ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Πήγαινε κάτω

11112013

Δημοσίευση 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (22-23-24 Νοεμβρίου 2013)
Η Θεραπευτική Δύναμη της Δημιουργικότητας στη Θεραπεία
(The Healing Power of Creativity in Therapy)
Συντονίστρια: η Brenda Meldrum, BSc, MPPhil, RHPC
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 19.30-21.30
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 10.30-17.30
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 10.30-14.30

Η έννοια της δημιουργικότητας, ορίζεται ως η ικανότητα του ανθρώπου να χρησιμοποιεί με νέο και συνδυαστικό τρόπο το οποιοδήποτε υλικό έχει στη διάθεσή για να δημιουργήσει νέες μορφές έκφρασης. Η δημιουργικότητα προϋποθέτει φαντασία, περιέργεια για εξερεύνηση, ευρηματικότητα, χαρακτηριστικά που αναπτύσσονται ιδιαίτερα στην παιδική μας ηλικία και ενισχύονται μέσα στη σχέση γονέας-παιδί όπως αυτή εκφράζεται μέσα στο παιχνίδι.
Ο Παίγνιο- Δραματοθεραπευτής παρέχει στο θεραπευόμενο έναν «καθρέπτη», που «εμπεριέχει» τους βιωμένους φόβους και άγχη του. Μέσα από την ασφαλή απόσταση του παιχνιδιού επιτρέπει την εξερεύνηση των ψυχικών εμπειριών, ενώ μέσα από τη θεραπευτική σχέση ενισχύει την ανάπτυξη της εσωτερικής ασφάλειας, της αυτό-εκτίμησης και της αυτονομίας. Παίζοντας συμβολικά με τον θεραπευόμενο παιχνίδια προβολής και ρόλων δημιουργούνται νέες νοητικές εικόνες και συναισθήματα που στη συνέχεια ενσωματώνονται στην καθημερινότητα.
Στο τριήμερο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητά μας, διαδικασίες που εφαρμόζουμε στη συνεργασία μας με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις τρεις πτυχές αλληλεπίδρασης που διέπουν έναν αρκετά καλά εδραιωμένο «ασφαλή δεσμό» θεραπευτή - θεραπευόμενου, αντίστοιχο με εκείνον «γονέα- παιδί» : Καθρέφτισμα (Mirroring), Γονεϊκή Ανταπόκριση- Ενσυναίσθηση (Reflective Parenting), Παιχνίδι Προσποίησης -Φαντασίας ( Pretend Play).
Το εργαστήρι θα είναι βιωματικό και θα συνδέει θεωρία και πράξη. Με παιχνίδι προβολής και ρόλων θα δημιουργήσουμε εξωτερικές μορφές στις εικόνες του νου, στα συναισθήματα, στις σχέσεις. Θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία που προϋποθέτει άνοιγμα, παιγνιώδης διάθεση, δημιουργική έκφραση του νου!
Η Brenda Meldrum είναι Παιγνιο-Δραματοθεραπεύτρια, με πλούσιο συγγραφικό έργο και διεθνή παρουσία σε συνέδρια. Ίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία Playing Matters Ltd. Εργάζεται ιδιωτικά ως Παιγνιοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια καθώς και σε δημόσια σχολεία του Νότιου Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και ενεργητικό μέλος των BACP (British Association for Counselling & Psychotherapy ) και BPS.
Τιμή συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α): 170€ και 140€ για σπουδαστές.
ioanna
ioanna
διανοούμενο μέλος
διανοούμενο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 03/05/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης