το μακρύ ταξίδι της γλώσσας μέσα στο σώμα-σεμινάριο

Πήγαινε κάτω

18022013

Δημοσίευση 

το μακρύ ταξίδι της γλώσσας μέσα στο σώμα-σεμινάριο
Κυριακή 10/02/2013 4ωρο Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας - ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, για επαγγελματίες που αξιοποιούν την θεραπεία μέσω Τέχνης στη δραστηριοποίησή τους.
«Το μακρύ ταξίδι της γλώσσας μέσα στο σώμα»
Βιωματικό Σεμινάριο με τον Στέλιο Κρασανάκη,Ψυχίατρο- Δραματοθεραπευτή-Σκηνοθέτη
Η Δραματοθεραπεία είναι μια πολυσυλλεκτική διαδικασία με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την δημιουργική έκφραση και τέλος την διαμόρφωση της προσωπικότητας του υποκειμένου μέσα από την αντιμετώπιση των ψυχικών συγκρούσεων και τραυμάτων του. Αξιοποιεί την έννοια της μεταφοράς που εμπεριέχει η τέχνη και ειδικότερα το Δράμα, αναγνωρίζοντας την νοηματική φόρτιση της μεταφοράς στα πολλαπλά επίπεδα της, όπως η γραφή, η αφήγηση και η σκηνική απόδοση της.
Η μεταφορά είναι ένας γνωσιακός μηχανισμός κατανόησης του αφηρημένου μέσα από το συγκεκριμένο. Η μεταφορά έχει την δύναμη να ανακαλεί βιώματα προγλωσσικά και να αναδεικνύει τη σχέση σωματικού-πολιτισμικού, δηλώνοντας τα χαρακτηριστικά που ταυτοποιούν το άτομο.
Στην Δραματοθεραπευτική διαδικασία συμμετέχει ενεργά το σώμα, στοιχείο απαραίτητο σε κάθε ζωτική εκδήλωση και προσέγγιση, ιδιαίτερα στην μετα-νεωτερική εποχή μας. Το σώμα όχι μόνο ως φορέας της μνήμης και των συναισθημάτων αλλά και της ίδιας της γλώσσας.
Η μελέτη της γλώσσας έρχεται να προστεθεί στις διεπιστημονικές επιρροές που δέχεται η Δραματοθεραπεία από το θέατρο, την ψυχοθεραπεία και την ανθρωπολογία.
Στο παρόν σεμινάριο θα διερευνήσουμε μέσα από τεχνικές και μεθόδους της δραματοθεραπείας τα γλωσσικά μονοπάτια της μνήμης και των συναισθημάτων, ιδιαίτερα εκείνο του φόβου, αναζητώντας το ξέφωτο της ψυχικής και σωματικής συμφιλίωσης για να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες που διέπει την καθημερινή μας ζωή.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: Γραφεία της ΕΔΠΕ, Δανάης 5, ισόγειο, (Ηλιουπόλεως & Κάρπου κοντά στο Α΄νεκροταφείο Αθηνών-Συγκοινωνίες: Μετρό: Στάση Αγ. Ιωάννη, Λεωφορεία: 4,227,856). τηλ/fax.: 2107523682, e-mail: edpe_d5@yahoo.gr .Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη της ιστοσελίδας μας: http://www.edpe.gr/el/contact-information/edpe-contact-map
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο e-mail της Ένωσης  edpe_d5@yahoo.gr και στο 210 7258741 ή στον τηλεφωνητή 2107523682 (πρέπει να αφήσετε όνομα και τηλέφωνα επικοινωνίας).

Κόστος συμμετοχής 30€. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
ioanna
ioanna
διανοούμενο μέλος
διανοούμενο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 03/05/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης