ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ "ΕΡΜΑ"

Πήγαινε κάτω

14012013

Δημοσίευση 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ "ΕΡΜΑ"

Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Δραματοθεραπεία & Παιγνιοθεραπεία "ΤΟ ΕΡΜΑ"

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 10.30-14.30
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Δουλεύοντας τον θυμό και την επιθετικότητα του παιδιού μέσα από την Παιγνιοθεραπεία»
Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά τους λόγους που ένα παιδί εκφράζει θυμό και επιθετικότητα και στην συνέχεια πως μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού και θα παίξουνε συμβολικά με διάφορα υλικά και παιχνίδια. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων.
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 10.30-14.30
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά το διαζύγιο και πως μπορεί η Παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει»
Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά τις επιδράσεις που έχει ένα διαζύγιο στο ψυχισμό ενός παιδιού και στην συνέχεια πως μπορούν οι γονείς με την βοήθεια της παιγνιοθεραπείας να καλύψουν τις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού για να καταλάβουμε πως μπορεί να επηρεάζει ένας χωρισμός το παιδί και πως μπορεί να επέλθει η θεραπεία. Θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά και παιχνίδια για να μπούμε στο συμβολικό παιχνίδι. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων.
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 10.30-14.30
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Παιγνιοθεραπεία και το Θεραπευτικό παραμύθι»
Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε μέσα από ένα παραμύθι που λέγεται «Το πουλί που το λέγανε αγάπα με» τον τρόπο που διαχειρίζονται τα παιδιά και οι ενήλικες την αγάπη και τις επιπτώσεις που έχει στην θετική ή αρνητική εικόνα τους. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα μυηθούν στις βασικές αρχές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας, ενώ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα τους δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσουν και να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού. Το σεμινάριο θα είναι κυρίως βιωματικό, ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί με την απαραίτητη θεωρητική προσέγγιση και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων.
Σάββατο 9 Μαρτίου 10.30-14.30
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ««Βασικοί θεραπευτικοί παράγοντες στην Παιγνιοθεραπεία και τεχνικές εφαρμογής σε παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες»
Η παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στο συμβολικό παιχνίδι και βοηθάει το παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και να μετασχηματίσει τα βιώματά του διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα μυηθούν στις βασικές αρχές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας, ενώ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα τους δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσουν και να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού, καθώς και να κατανοήσουν το παιχνίδι ως μέσο συμβολικής έκφρασης. Το σεμινάριο θα είναι κυρίως βιωματικό, ενώ παράλληλα θα πλαισιωθεί με την απαραίτητη θεωρητική προσέγγιση και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων.

Σάββατο 6 Απριλίου 10.30-14.30
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ««Δουλεύοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού μέσα από την παιγνιοθεραπεία»
Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά πως τα παιδιά δομούν το αυτό-είδωλο τους και στην συνέχεια πως μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει ένα παιδί να έρθει σε επαφή με την μοναδικότητα του και να αναπτύξει τα χαρίσματα του. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να διερευνήσουν την δικιά του αυτοεκτίμηση και στην συνέχεια να μυηθούν στις βασικές αρχές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας.
Συντονίστρια σεμιναρίων:
Τατιάνα Ρόμπερτσον, ψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ
Τιμή σεμιναρίων: 40 ευρώ και 30 για σπουδαστές και άνεργους
Για πελάτες του Ψυχοθεραπευτικού κέντρου 50% έκπτωση.


Φιλίππου Λίτσα 5, Χαλάνδρι, 152 34 Τηλ./Fax 2106816716
www.herma-dramatherapy.gr email:info@herma-dramatherapy.gr
ioanna
ioanna
διανοούμενο μέλος
διανοούμενο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 03/05/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης