Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας με τίτλο "Παίζω Ζω Δρώ" στη Λάρισα

Πήγαινε κάτω

21082014

Δημοσίευση 

Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας με τίτλο "Παίζω Ζω Δρώ" στη Λάρισα
Σάββατο,13 Σεπτεμβρίου  2014
ώρα 15.00-19.00
ΑΝΈΜΗ
Κύπρου & Νεοφύτου 2, ΛάρισαΕισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με τις τεχνικές της
Παιγνιοθεραπείας και της Δραματοθεραπείας

ΠΑΙΖΩ-ΖΩ-ΔΡΩ


  Η Παιγνιοθεραπεία και η Δραματοθεραπεία είναι δύο μοντέλα ψυχοθεραπείας που στηρίζονται στη φυσική ανάγκη του ανθρώπου για παιχνίδι και δράση.
 Στη Παιγνιοθεραπεία δίνεται έμφαση κατά κύριο λόγο στη λειτουργία και στο ρόλο που διαδραματίζει το παιχνίδι στη προετοιμασία του παιδιού στη ζωή . Η Παιγνιοθεραπεία θεωρεί το παιχνίδι ως τη κυριότερη μορφή φυσικής και αβίαστης διαδικασίας μάθησης και ως τον αμεσότερο τρόπο απελευθέρωσης-κάθαρσης του παιδιού από εντάσεις. Πολλοί θεωρητικοί αναφέρουν ότι το παιχνίδι είναι για το παιδί η ίδια η ζωή.
  Η Δραματοθεραπεία  είναι η σύζευξη δύο συνισταμένων: του θεάτρου και της θεραπείας. Αξιοποιεί τη δομή της από τη τέχνη του θεάτρου σε συνδυασμό με τη γνώση διαφόρων ψυχοδυναμικών κατευθύνσεων: όπως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, Γιουγκιανή ψυχοθεραπεία, συστημική ψυχοθεραπεία κ.α.
  Στο σεμινάριο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα στάδια εξέλιξης του παιχνιδιού, ενσωμάτωση , προβολή, ρόλους μέσα από διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η Παιγνιοθεραπεία και η Δραματοθεραπεία, όπως κίνηση, μίμηση, ζωγραφική, μινιατούρες, ρόλους, δημιουργικούς τρόπους παιχνιδιού που μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί ή ένας ενήλικας.

    Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε όλο το καλοκαίρι με την κυρία Γιώτα Αντωνοπούλου στο 6973544399 και με την ΑΝΕΜΗ στο τηλ. 2410537540 μέχρι τέλη Ιουλίου και από αρχές Σεπτεμβρίου.
Τιμή σεμιναρίου:  35€

Συντονίστριες: Γιώτα Αντωνοπούλου-Στεφανή, Βίκυ Ζέρβα-Σπανού.

Γιώτα Αντωνοπούλου-Στεφανή: Παιγνιοθεραπεύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχοπαιδαγωγός, ιδρυτικό μέλος, διοικητικό στέλεχος και εισηγήτρια Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα». Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Επόπτρια Δραματοθεραπευτών Παιγιοθεραπευτών. Πλήρες μέλος της Βρετανικής Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.Α.Ρ.Τ.) και ταμίας του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ψ.Ε (Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας)
Βίκυ Ζέρβα-Σπανού: Ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνιολόγος, Master of Arts Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Surrey, Αγγλία. Iδρυτικό μέλος, διοικητικό στέλεχος και εισηγήτρια Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το ‘Άθυρμα». Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Επόπτρια Δραματοθεραπευτών –Παιγνιοθεραπευτών. Εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πρόγραμμα ένταξης μειονοτήτων στην εκπαίδευση. Πλήρες μέλος: της Βρετανικής Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.Α.Ρ.Τ.) και του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.).
ioanna
ioanna
διανοούμενο μέλος
διανοούμενο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 03/05/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης